Cum eviti plafonarea de la job

Sunt din ce in ce mai multi oameni care se plang de plafonarea de la job. Atmosfera apasatoare ii incarca negativ, iar monotonia le taie pofta de lucru.

Acesta este  si motivul pentru care astazi,  ne-am gandit sa-ti povestim  despre 7 obiceiuri care ne ajuta sa progresam si sa evitam plafonarea de la job.

Sa incepem!

1. Preia initiativa si schimba atmosfera.

Daca atmosfera de lucru e tensionata, o idee ar fi sa-i surprinzi pe colegii tai cu mici gesturi, care sa le mai descreteasca fruntea. Spre exemplu, poti sa le scrii colegilor tai niste biletele prin care le amintesti care sunt motivele pentru care ii apreciezi cu adevarat.

Sau… intr-o alta zi, fara sa fie vreo ocazie speciala sau ceva… poti vii la serviciu cu o cutie de bomboane si sa-i lasi fiecaruia cate o bomboana pe birou. Sunt o multime de mici bucurii pe care le poti face. Doar sa-ti dai voie sa te joci si sa te implici putin. Gesturile simple, care vin din inima, ii misca pe oameni si schimba atmosfera. Iar cand atmosfera de lucru e una placuta, parca avem mai multa pofta sa schimbam lumea.

#2. Ca esti in timpul liber sau la birou, cauta sa stai cat mai mult printre oameni energici si motivati.

Se spune ca suntem media celor cinci oameni cu care ne petrecem cel mai mult timp.Asa ca… daca iti doresti cu adevarat sa evoluezi, cauta sa stai printre oameni care cauta sa fie mai buni in fiecare zi.

Obiceiul asta pe de o parte, te face sa afli lucruri noi, sa descoperi cum gandesc alti oameni si, pe de alta parte, iti da chef, energie sa te ridici de pe canapea si sa treci la treaba.

3. Citeste cat de mult poti.

Cititul ne ajuta sa ne mentinem in forma. Lectura ne deschide noi perspective, ne da idei si ne ajuta sa intelegem mai bine in ce stadiu ne aflam si cat de sus putem sa urcam.

4. Fii la curent cu ce fac cei mai buni oameni din domeniu.

Identifica-i pe cei care dau tonul in domeniul tau de activitate, si apoi, urmareste-i pe retelele sociale. Vezi care e parerea lor despre subiectele care te preocupa, asculta interviuri cu ei, citeste articole despre ei si in general, cam tot ce gasesti.

Din nou, e motivant sa-i vezi pe ceilalti ca evolueaza. Cand ii vedem pe ceilalti ca fac lucruri, ca au proiecte interesante, parca ne vine si noua sa facem mai mult.

5. Imprieteneste-te cu oameni noi.

Mergi la evenimente, imprieteneste-te cu oamenii si deschide discutii despre subiectele care te intereseaza. Asta te ajuta sa-ti largesti orizontul, sa-ti gasesti aliati, sa legi parteneriate si sa capeti entuziasm.

6. Experienteaza cat de mult poti.

Una este sa stii despre un lucru, si alta e sa traiesti acel lucru, sa-l experimentezi, sa-i simti emotia in stomac. E pur si simplu un alt nivel de cunoastere. Asa ca… pe langa citit si discutat cu oamenii, incearca lucruri noi, testeaza, experimenteaza. Altfel spus, pune in practica ce ai invatat.

Aceasta abordare te ajuta in timp, sa capati acea experienta despre care vorbeste toata lumea si pe de alta parte, te face sa eviti monotonia.

7. Obisnuieste-te sa actionezi, nu sa reactionezi.

Uite, spre exemplu, daca am un magazin si nu cumpara oamenii de la mine, atunci in loc sa ma supar pentru ca nu fac vanzare, pot sa ma intreb, ce pot sa fac mai bine? Cum pot sa-mi promovez afacerea mai bine aftfel incat oamenii sa cumpere de la mine?

Aceasta abordare care presupune sa actionez, sa gasesc solutii ma ajuta sa evoluez si sa sa evit rutina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *