Cum sa-ti negociezi salariul | 8 idei de pus in practica

1. Insista asupra experientei.

Pune-ti in valoare realizarile anterioare, daca au legatura cu domeniul in care vrei sa te angajezi, pentru ca experienta este intotdeauna un criteriu de baza pentru stabilirea salariului.

2. Arata-ti disponibilitatea si entuziasmul vis-a-vis de jobul respectiv.

In acelasi timp, da-i de inteles angajatorului ca salariul este capitolul care te face sa eziti. De aici e foarte probabil sa urmeze o replica de genul: “atunci sa vedem ce putem face in aceasta privinta…”

3. Afla cat de important este pentru angajator ca postul la care candidezi sa fie ocupat si daca isi mai poate permite sau nu sa astepte.

Daca esti constient de pozititia in care te afli, vei avea o putere de negociere mai mare si vei fi realist in asteptari.

4. Nu discuta cu angajatorul nevoile tale financiare.

Pe el nu il intereseaza ca ai 5 copii de crescut sau ca nu ti-ai platit ultima rata la masina, ci urmareste sa incheie o afacere avantajoasa in primul rand pentru firma sa.

5. Stabileste-ti dinainte niste repere salariale.

O cifra minima care ti-ar asigura subzistenta (si pe care n-ar trebui sa o accepti decat daca esti cu adevarat disperat), o medie si o cifra de care intr-adevar ai fi incantat. Expertii spun ca e bine sa tintesti undeva intre cifra medie si cea superioara.

6. Negociaza, negociaza, negociaza.

Scopul acestei etape din procesul de angajare nu este numai obtinerea unor avantaje, ci si demonstrarea capacitatilor tale de convingere si a perseverentei. Un angajator e de obicei incantat de un canditat care stie sa fie un bun negociator.

7. Explica-i angajatorului in ce fel prezenta ta in firma ar putea ajuta la reducerea costurilor.

Acest lucru ar putea justifica un salariu mai mare.

8. Anticipeaza principalele obiectii pe care ti le-ar putea aduce angajatorul.

Cam acestea ar fi cele 8 idei despre negocierea onorariului tau. In plus, acestea sunt idei care pot fi aplicate in diferite contexte. Ce e important de retinut se refera la faptul ca accentul intotdeauna merita sa fie pus pe ceea ce ii oferi tu celuilalt si mai putin pe nevoile pe care le ai. Indiferent ca iti negociezi salariul sau altceva, conteaza mult sa stii in permanenta care sunt avantajele pe care i le aduci celuilalt, ce ii oferi in plus fata de alti candidati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *